da-DKkl-GL
Børnenes jul

Siden 2008 har Nanu afholdt jule arrangementer landet over hver jul. I Nuuk afholdes der julearrangment i forsamlingshuset den 23,24 og25 december. Der bages og kokkereres pyntes, og leget med børnene.

Kommunen sender invitationer ud til samtlige familier på kontanthjælp, ligesom der blir inviteret igennem Sana, og krisecenteret i Nuuk.

Ude i de øvrige byer er der i nogen byer julearrangementer eller også blir der uddelt julegaver og julekurve til dem som er timeldt. Alle tilmeldinger sker igennem sundhedsplejersker som sender lister til Nanu i starten af December hvert år.

Det er vigtigt for Nanu at alle børn får mulighed for at have en dejlig jul med deres familie. Det er langt fra alle børnefamilier i Grønland der har ressourcerne menneskeligt og økonomisk til at gennemføre en jul med fokus på børnene. Vores erfaring fortæller os at den hjælp de modtager i forbindelse med børnenes jul, gør lige det ekstra til, at det kan hænge sammen og at de voksne kan finde overskuddet til at holde en god jul for børnene. I julekurvene er der alt der skal bruges til mad i juledagene, samt juleknas, ligesom der er julegaver indkøbt til det barn der er tilmeldt, med navn på. Gaven er selvfølgelig fra julemanden.

Julen er for alle tilmeldte og er gratis. Julen er hvert år sponseret af byens virksomheder samt Bikubenfonden, der støtter årligt med 50.000.Kroner til jule arrangementerne landet over.  I Nuuk har vi hvert år modtaget 15.000 fra Ray Fine Enterprises samt 25.000 fra Helene & Svend Junges fond. Herudover donerer Rotary & Round table hvert år til børnenes jul.

Da projektet  fortsat stiger i tilmeldte hvert år, søger vi flere sponsorer. Kontakt os endelig, hvis du /i kan se jer selv støtte børnenes jul økonomisk.